LOGO_EPA_NEW

ΚΥΠΡΙΑΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

                                                                                              Απόφαση  ΕΠΑ: 39/2023

                                                                                Αρ. Φακέλου:  08.05.001.023.027

Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ 83(Ι)/2014

Κοινοποίηση συγκέντρωσης αναφορικά με την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της LeanIX GmbH από την SAP SE

Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού:

κα Εύα Παντζαρή                                                       Πρόεδρος

κ. Άριστος Αριστείδου Παλούζας                               Μέλος

κ. Νεόφυτος Μαυρονικόλας                                       Μέλος

κα Μαντώ Παπαγεωργίου Μάτση                              Μέλος

κα Ιωάννα Σαπίδου                                                    Μέλος

Ημερομηνία απόφασης: 6 Νοεμβρίου 2023                                                                     

ΑΠΟΦΑΣΗ

Αντικείμενο εξέτασης της παρούσας υπόθεσης αποτελεί η πράξη συγκέντρωσης που κοινοποιήθηκε στην Επιτροπή στις 11 Σεπτεμβρίου 2023, από την SAP SE (στο εξής η «SAP»), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του περί Ελέγχου των Συγκεντρώσεων Επιχειρήσεων Νόμου του 2014 (στο εξής ο «Νόμος»).

Η εν λόγω κοινοποίηση αφορά συγκέντρωση, σύμφωνα με την οποία η SAP θα αποκτήσει το μετοχικό κεφάλαιο της LeanIX GmbH (στο εξής o «Στόχος»).

Οι συμμετέχουσες στην παρούσα συγκέντρωση επιχειρήσεις είναι οι ακόλουθες:

1.   Η SAP που είναι Ευρωπαϊκή Εταιρεία (Societas Europaea) δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Γερμανίας και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE).

Η εν λόγω εταιρεία είναι η τελική μητρική εταιρεία του ομίλου SAP, ενός διεθνούς προμηθευτή επιχειρηματικού λογισμικού.

Περαιτέρω, η SAP προσφέρει υπηρεσίες συντήρησης και συμβουλευτικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στο λογισμικό της.

Η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται στην Κύπρο μέσω της θυγατρικής της SAP Cyprus Limited.

2.    Η LeanIX GmbH που είναι εταιρεία περιορισμένης ευθύνης δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Γερμανίας.

Ο Στόχος παρέχει λύσεις λογισμικού B2B, κυρίως για Διαχείριση Αρχιτεκτονικής Επιχειρήσεων (Enterprise Architecture Management (EAM)). Το λογισμικό EAM που προσφέρει ο Στόχος, βοηθά τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν και να βελτιώσουν την αρχιτεκτονική IT, για να αυξήσουν ταχύτητες, να εξοικονομήσουν κόστος και να μειώσουν τους κινδύνους όσον αφορά τα τεχνικά χρέη, την τεχνολογία και τη συμμόρφωση.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2023, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ενημερώθηκε με σχετική επιστολή αναφορικά με την κοινοποιηθείσα συγκέντρωση, στη βάση των διατάξεων του άρθρου 16 του Νόμου.

Η εν λόγω κοινοποίηση δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 22 Σεπτεμβρίου 2023, όπως ορίζει το άρθρο 10 του Νόμου.

Η Υπηρεσία της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού (στο εξής η «Υπηρεσία»), αφού διεξήγαγε την προκαταρκτική αξιολόγηση της συγκέντρωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του Νόμου, υπέβαλε γραπτή έκθεση προς την Επιτροπή με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου 2023, στην οποία καταγράφεται η αιτιολογημένη της γνώμη ως προς το συμβατό της υπό εξέταση συγκέντρωσης με τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά.

Η Επιτροπή, αφού αξιολόγησε το ενώπιον της υλικό και όλα τα στοιχεία που περιέχονται στο διοικητικό φάκελο της υπόθεσης, ασκώντας τις εξουσίες που χορηγούνται σε αυτήν σύμφωνα με το Νόμο και βάσει της διαδικασίας που ο εν λόγω Νόμος προβλέπει, αποφάσισε ακολουθώντας το πιο κάτω σκεπτικό:

Η υπό εξέταση συγκέντρωση πραγματοποιείται στη βάση Συμφωνίας Αγοράς Μετοχών (στο εξής η «Συμφωνία»)  ημερομηνίας 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2023, που υπογράφθηκε μεταξύ της SAP SE ως Αγοράστριας, του A.C. και άλλων ως Θεσμικών Πωλητών και της Insight Venture Partners LLC ως Αντιπροσώπου των Θεσμικών Πωλητών.

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της Συμφωνίας, οι Πωλητές συμφωνούν να πωλήσουν στη SAP όλες τις μετοχές που κατέχουν στον Στόχο.

Ουσιαστικό στοιχείο για την εξέταση της παρούσας πράξης συγκέντρωσης αποτελεί η έννοια της «συγκέντρωσης» επιχειρήσεων και η εν γένει ύπαρξή της, ως η έννοια αυτή ορίζεται στο άρθρο 6 του Νόμου.

Σύμφωνα με την κοινοποίηση, η SAP θα αποκτήσει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του Στόχου και θα αποκτήσει τον αποκλειστικό έλεγχο επ’ αυτού.

Η Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα πραγματικά στοιχεία και γεγονότα που περιβάλλουν την υπό εξέταση πράξη συγκέντρωσης συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας Αγοράς, και αφού προέβη στην αξιολόγηση τους με βάση την έννοια της συγκέντρωσης, όπως προσδιορίζεται στο πιο πάνω άρθρο, καταλήγει ότι η υπό εξέταση πράξη συνιστά συγκέντρωση υπό την έννοια του άρθρου 6(1)(α)(ii) του Νόμου και πληροί την έννοια της συγκέντρωσης, καθότι έχει ως τελικό αποτέλεσμα η SAP να αποκτήσει αποκλειστικό έλεγχο επί του Στόχου.

Η προτεινόμενη συγκέντρωση αποτελεί μια «συγκέντρωση επιχειρήσεων» μείζονος σημασίας, όπως αυτή ορίζεται από τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 3 του Νόμου.

Εν προκειμένω, ο συνολικός κύκλος εργασιών των εμπλεκομένων επιχειρήσεων υπερβαίνει τα €3.500.000, για την κάθε μία. Συγκεκριμένα,         ο παγκόσμιος κύκλος εργασιών της SAP κατά το έτος 2022 ήταν περίπου {…}* και ο παγκόσμιος κύκλος εργασιών του Στόχου κατά το έτος 2022 ήταν περίπου {…}. Τόσο η SAP όσο και ο Στόχος δραστηριοποιούνται στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της SAP κατά το έτος 2022 στην Κυπριακή Δημοκρατία ήταν περίπου {…} και του Στόχου ήταν περίπου {…}.

Σύμφωνα με τις πιο πάνω διαπιστώσεις, η Επιτροπή προχώρησε στην αξιολόγηση της συμβατότητας της υπό αναφορά συγκέντρωσης με τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά, τηρουμένης της διαδικασίας διαπίστωσης της συμβατότητας μιας συγκέντρωσης δυνάμει των κριτηρίων περί συμβατότητας, όπως ορίζονται στα άρθρα 20 και 21 του Νόμου, για τη σημαντική παρακώληση του ανταγωνισμού στην Κυπριακή Δημοκρατία ή σε σημαντικό τμήμα αυτής, ιδίως ως αποτέλεσμα της δημιουργίας ή ενίσχυσης δεσπόζουσας θέσης και λαμβάνοντας υπόψη τα επιμέρους κριτήρια που ορίζονται στο άρθρο 19 του εν λόγω Νόμου.

Συναφώς, η Επιτροπή προχώρησε στον καθορισμό της σχετικής αγοράς προς αξιολόγηση της συμβατότητάς της υπό αναφορά συγκέντρωσης με τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά, εφαρμόζοντας τα δεδομένα που λαμβάνονται υπόψη για τον καθορισμό της σχετικής αγοράς προϊόντος/υπηρεσιών και της σχετικής γεωγραφικής αγοράς, ως αυτά διαλαμβάνονται στο Παράρτημα Ι του Νόμου.

Σε σχέση με την παρούσα πράξη κοινοποίησης, η Επιτροπή επισήμανε τα πιο κάτω:

Η SAP είναι η τελική μητρική εταιρεία του ομίλου SAP, ενός διεθνούς προμηθευτή επιχειρηματικού λογισμικού. Οι λύσεις λογισμικού της περιλαμβάνουν τυποποιημένο επιχειρηματικό λογισμικό σε διάφορα επιμέρους τμήματα, συμπεριλαμβανομένων λύσεων για τον σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση επιχειρησιακών πόρων, τη διαχείριση πελατειακών σχέσεων και της εμπειρίας των πελατών, τη δέσμευση ανθρώπινου κεφαλαίου και τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Περαιτέρω, η SAP προσφέρει υπηρεσίες συντήρησης και συμβουλευτικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στο λογισμικό της.

Ειδικότερα, η βασική δραστηριότητα της είναι η παροχή λογισμικού επιχειρηματικών εφαρμογών (Enterprise Application Software, EAS) για τον Σχεδιασμό Επιχειρησιακών Πόρων (Enterprise Resource Planning, ERP).

Περαιτέρω, η SAP προσφέρει τα ακόλουθα:

α) λύσεις λογισμικού για τη Διαχείριση Πελατειακών Σχέσεων (Customer Relationship Management, CRM),

β) μια εργαλειοθήκη για τη διαχείριση και τη λειτουργία εφαρμογών, διαδικασιών, συστημάτων, δεδομένων και τοπίων IT υπό την επωνυμία Solution Manager και εργαλεία που ονομάζονται SAP Power Designer και SAP Enterprise Architecture Designer,

γ) μέσω της SAP Signavio, προσφέρει λύσεις λογισμικού B2B για τη Διαχείριση Επιχειρηματικών Διαδικασιών (Business Process Management (BPM)), και

δ) ένα προϊόν που ονομάζεται Business Technology Platform (BTP).

Ο Στόχος παρέχει λύσεις λογισμικού B2B, κυρίως για Διαχείριση Αρχιτεκτονικής Επιχειρήσεων (Enterprise Architecture Management (EAM)). Οι βασικές περιπτώσεις χρήσης της λύσης EAM του Στόχου είναι:

-    η Διαχείριση Χαρτοφυλακίου Εφαρμογών (Application Portfolio Management (APM)),

-    η Διαχείριση Τεχνολογικού Κινδύνου (Technology Risk Management (TRM)), και

-    η Διαχείριση Επιχειρηματικού Μετασχηματισμού (Business Transformation Management (BTM)).

Επιπρόσθετα, ο Στόχος διαθέτει ακόμη δύο προϊόντα:

-    την Πλατφόρμα Διαχείρισης SaaS (SMP), και

-    το λογισμικό Διαχείρισης Αξίας Ροής (VSM).

Σύμφωνα με την κοινοποίηση, η SAP, μέσω της SAP Cyprus, πραγματοποίησε κύκλο εργασιών στην Κυπριακή Δημοκρατία κατά το έτος 2022 μέσω των ακόλουθων:

-    {…},

-    {…},

-    {…},

-    {…}

-    {…}.

Ο Στόχος πραγματοποίησε κύκλο εργασιών στην Κυπριακή Δημοκρατία κατά το έτος 2022 μέσω {…}.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, η Επιτροπή θα προχωρήσει να εξετάσει τις αγορές που δραστηριοποιούνται τα εμπλεκόμενα μέρη στην Κύπρο στις οποίες δύνανται να δημιουργούνται οριζόντιες κάθετες ή και άλλες σχέσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία κατά το έτος 2022.

Η Επιτροπή αντλεί καθοδήγηση από νομολογία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τον ορισμό της σχετικής αγοράς. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ασχοληθεί με την αγορά για την προμήθεια λογισμικού σε αρκετές αποφάσεις[1] και ταξινόμησε στο παρελθόν προϊόντα λογισμικού με βάση τη λειτουργικότητα, τον τελικό χρήστη (λογισμικά επιχειρήσεων έναντι λογισμικά καταναλωτή (enterprise software vs. consumer software)) και τον συγκεκριμένο τομέα στον οποίο χρησιμοποιείται το λογισμικό (π.χ. λογισμικό υγειονομικής περίθαλψης).[2]

Επιπρόσθετα, τα επιχειρηματικά λογισμικά κατηγοριοποιήθηκαν ευρέως σε «λογισμικά υποδομής» και «λογισμικά εφαρμογών».[3]

Η Επιτροπή συνοψίζοντας, όρισε τις ακόλουθες  σχετικές αγορές προϊόντων/υπηρεσιών ως εξής:  παροχή λογισμικού (α) Σχεδιασμού Επιχειρησιακών Πόρων (Enterprise Resource Planning (ERP)), (β) Διαχείρισης Πελατειακών Σχέσεων (Customer Relationship Management (CRM)) και (γ) Διαχείρισης Αρχιτεκτονικής Επιχειρήσεων (Enterprise Architecture Management (EAM)).

Όσον αφορά τη γεωγραφική αγορά, η Επιτροπή σημείωσε ότι ακόμα και αν ήθελε θεωρηθεί ότι η σχετική γεωγραφική αγορά για τις προαναφερθείσες σχετικές αγορές προϊόντων είναι ευρύτερη της εθνικής, για την εκτίμηση των επιπτώσεων της γνωστοποιηθείσας πράξης στην εθνική αγορά, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ως σχετική γεωγραφική αγορά η επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Επιτροπή κατέληξε ότι στην υπό εξέταση υπόθεση, η γεωγραφική αγορά σε όλες τις σχετικές αγορές είναι η επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οριζόντια Σχέση

Από τα στοιχεία της κοινοποίησης, φαίνεται ότι ο κύκλος εργασιών των εμπλεκόμενων μερών στην Κυπριακή Δημοκρατία προέκυψε από την προμήθεια επιχειρηματικών λογισμικών, τα οποία ωστόσο εξυπηρετούν διαφορετικές επιχειρησιακές λειτουργίες.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή καταλήγει ότι δεν προκύπτουν οριζόντιες επικαλύψεις από τις δραστηριότητες των μερών στην Κύπρο.

Κάθετη Σχέση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοποίησης, δεν προκύπτει κάθετη σχέση στην παρούσα συγκέντρωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοποίησης, το λογισμικό EAM της LeanIX δεν αποτελεί εισροή για την παραγωγή λογισμικού BPM, λογισμικού ERP ή κατ’ ακρίβειαν, οποιουδήποτε άλλου προϊόντος ή υπηρεσίας που προσφέρει η SAP. Το λογισμικό EAM προσφέρεται ανεξάρτητα και ως αυτόνομο προϊόν. Δεν πωλείται ως αναπόσπαστο μέρος μιας συνολικής λύσης λογισμικού CRM  ή ERP και οι πάροχοι λογισμικού CRM ή ERP δεν είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν απαραίτητα και λογισμικό EAM.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, η Επιτροπή κατέληξε ότι δεν προκύπτει κάθετη σχέση από τις δραστηριότητες των εμπλεκομένων μερών.

Γειτονική Σχέση

Σύμφωνα με την υπόχρεα προς κοινοποίηση, το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της SAP δεν περιλαμβάνει λογισμικό EAM. Ωστόσο, περιλαμβάνει μια εργαλειοθήκη για τη διαχείριση και τη λειτουργία εφαρμογών, διαδικασιών, συστημάτων, δεδομένων και τοπίων IT υπό την επωνυμία Solution Manager και εργαλεία που ονομάζονται SAP Power Designer και SAP Enterprise Architecture Designer. {…}. Κανένα από τα προαναφερθέντα εργαλεία δεν υποκαθιστούν την προσφορά λογισμικού EAM του Στόχου, γεγονός που αποδεικνύεται περαιτέρω από το γεγονός ότι η SAP πωλεί το λογισμικό EAM του Στόχου στο κατάστημα εφαρμογών (App Store) της SAP και {…}.

Επίσης, σύμφωνα με τις συμμετέχουσες, το λογισμικό EAM εξυπηρετεί μια πολύ συγκεκριμένη απαίτηση των πελατών. Ειδικότερα, δεν αποτελεί υποκατάστατο της Εξόρυξης Διαδικασιών (Process Mining) ή της Ανάλυσης Επιχειρηματικών Διαδικασιών (EBPA) (που προσφέρονται από τη SAP Signavio), ούτε άλλων μορφών EAS, όπως το ERP, καθώς έχει διαφορετικές λειτουργίες. Κατά συνέπεια, το λογισμικό EAM φαίνεται να αποτελεί μια ξεχωριστή αγορά προϊόντος. Αυτό υποστηρίζεται από σχετικές μελέτες αγοράς για το EAM, οι οποίες δεν προσδιορίζουν τη SAP και τον Στόχο ως ανταγωνιστές.

Η Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της κοινοποίησης κατέληξε ότι δύναται να προκύψει γειτονική σχέση στη δραστηριότητα της SAP στη σχετική αγορά της παροχής λογισμικού Σχεδιασμού Επιχειρησιακών Πόρων (Enterprise Resource Planning (ERP)) και της δραστηριότητας του Στόχου στην παροχής λογισμικού Διαχείρισης Αρχιτεκτονικής Επιχειρήσεων (Enterprise Architecture Management (EAM)).

Επίσης προκύπτει γειτονική σχέση στη δραστηριότητα της SAP στη σχετική αγορά της παροχής λογισμικού Διαχείρισης Πελατειακών Σχέσεων (Customer Relationship Management, (CRM)) και της δραστηριότητας του Στόχου στην παροχή λογισμικού Διαχείρισης Αρχιτεκτονικής Επιχειρήσεων (Enterprise Architecture Management (EAM)).

Οι εν λόγω γειτονικές σχέσεις προκύπτουν λόγω του ότι τόσο ο Στόχος όσο και η αγοράστρια δύνανται να έχουν την ίδια ομάδα πελατών.

ERP/EAM

Η LeanlX έχει {…} στην Κύπρο και το μερίδιο αγοράς της LeanlX θεωρείται από τις συμμετέχουσες ως {…}, ήτοι πολύ χαμηλότερο του [0-5]%.

Τα εμπλεκόμενα μέρη εκτιμούν ότι ο κύκλος εργασιών της SAP στο ERP ανέρχεται κάτω από [10-20]%.

Λαμβάνοντας υπόψη τα μερίδια που προκύπτουν από την εν λόγω γειτονική σχέση, η Επιτροπή καταλήγει ότι δεν προκύπτει επηρεαζόμενη αγορά καθότι  αυτά είναι κάτω από το όριο του 25% που ορίζει το Παράρτημα Ι του Νόμου. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή καταλήγει ότι από την εν λόγω γειτονική σχέση δεν ενδέχεται να προκύψουν σημαντικές συνέπειες.

CRM/EAM

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοποίησης, η SAP πραγματοποίησε κύκλο εργασιών στον τομέα του λογισμικού CRM, το οποίο αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς πολύ χαμηλότερο του [0-5]%.

Όπως αναγράφεται στην προηγούμενη παράγραφο η Επιτροπή κατέληξε ότι το μερίδιο αγοράς του Στόχου στην αγορά ΕΑΜ είναι κάτω του [0-5]%.

Λαμβάνοντας υπόψη τα μερίδια που προκύπτουν από την εν λόγω σχέση που υπολογίζονται αυτά είναι κάτω του [0-5]%, δηλαδή κάτω από το όριο του 25% που ορίζει ο Νόμος. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή καταλήγει ότι από την εν λόγω γειτονική σχέση δεν ενδέχεται να προκύψουν σημαντικές συνέπειες.

Η Επιτροπή κατέληξε ότι στην παρούσα πράξη συγκέντρωσης δεν προκύπτει οριζόντια ή/και κάθετη μεταξύ των δραστηριοτήτων των συμμετεχουσών εταιρειών ως αυτή ορίζεται στο Παράρτημα Ι του Νόμου. Επιπρόσθετα, η κοινοποιούμενη συγκέντρωση δεν ενδέχεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις σε άλλες αγορές από τις γειτονικές σχέσεις μεταξύ των συμμετεχουσών εταιρειών.

Σύμφωνα με τις πρόνοιες του Νόμου και συγκεκριμένα των άρθρων 20 και 21, το κριτήριο, βάσει του οποίου μια συγκέντρωση κηρύσσεται συμβατή ή ασύμβατη με τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά, αφορά τη σημαντική παρακώληση του ανταγωνισμού στη Δημοκρατία ή σε σημαντικό τμήμα αυτής, ιδίως ως αποτέλεσμα της δημιουργίας ή της ενίσχυσης δεσπόζουσας θέσης.

Υπό το φως της πιο πάνω ανάλυσης, στην προκείμενη υπόθεση, δεν υφίσταται επηρεαζόμενη αγορά και ως εκ τούτου, δεν τίθεται θέμα περαιτέρω αξιολόγησης της συμβατότητας της κοινοποιηθείσας συγκέντρωσης με τις απαιτήσεις της λειτουργίας του ανταγωνισμού στην αγορά. Επιπρόσθετα, δεν προκύπτουν οποιεσδήποτε άλλες αγορές στις οποίες ενδέχεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις η κοινοποιούμενη συγκέντρωση.

Ως εκ τούτου, ενεργώντας σύμφωνα με το άρθρο 22 του Νόμου, η Επιτροπή ομόφωνα αποφασίζει να μην αντιταχθεί στην κοινοποιηθείσα συγκέντρωση και κηρύσσει αυτή συμβατή με τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά.

 

Εύα Παντζαρή

Πρόεδρος Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού

 

_________________________

 

Άριστος Αριστείδου Παλούζας          

Μέλος Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού

 

 

_________________________

 

Νεόφυτος Μαυρονικόλα

Μέλος Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού

 

 

_________________________

 

Μαντώ Παπαγεωργίου Μάτση

Μέλος Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού

 

 

 

 

_________________________

 

Ιωάννα Σαπίδου

Μέλος Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού

 

_________________________

 

 



* Οι αριθμοί και/ή τα στοιχεία που παραλείπονται/διαγράφονται και δεν εμφανίζονται τόσο σε αυτό το σημείο, όσο και στη συνέχεια, καλύπτονται από επιχειρηματικό απόρρητο ή αφορούν πληροφορίες εμπιστευτικής φύσεως ή/και αφορούν τον περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Ελεύθερης Κυκλοφορίας των Δεδομένων αυτών Νόμο του 2018 (Ν. 125(I)/2018). Ενδεικτικό της παράλειψης είναι το σύμβολο {…}.

[1] COMP/M.3216 - Oracle / Peoplesoft, COMP/M.2365 - Schlumberger / Sema και COMP/M.2024 - Invensys / Baan.

[2] M.6237 – Computer Sciences Corporation/iSoft Group και M.8223 – Micro Focus/HPE Software Business, παράγραφος 17∙ COMP/M.9538 Broadcom/Symantec Enterprise Security Business, παρά. 14.

[3] COMP/M.8984 – HG / Vista / Allocate, παρά. 15-16.