ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

Ενώπιον: Ντ. Βαρωσιώτου, Θανατικού Ανακριτή

 

Θανατική Ανάκριση: 104/05

 

Αναφορικά με τον θάνατο του Αθανάσιου Νικολάου

 

 

Ημερομηνία: 27 Φεβρουαρίου 2024

 

Εμφανίσεις:

Για τον Γενικό Εισαγγελέα: κα Ξενοφώντος

Για την οικογένεια του αποβιώσαντος: κα Α. Καριόλου και κα Α. Δήμα

Πατέρας και Μητέρα αποβιώσαντος (Χαράλαμπος και Αντριάνα Νικολάου) και αδέρφια αποβιώσαντος: παρόντες

 

ΑΠΟΦΑΣΗ

Η συνήγοροι της οικογένειας ζήτησαν να καταθέσει ως μάρτυρας στη διαδικασία η ιατροδικαστής κυρία Σπανουδάκη. Και τούτο διότι, όπως ανέφεραν, μετά τη μαρτυρία του Δρ. Αγαπητού και της Δρ. Καραγιάννη, προέκυψαν ζητήματα ιατροδικαστικής φύσεως, τα οποία υπό την ιδιότητα της μπορεί να σχολιάσει. Η εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα εξέφρασε την άποψη πως δεν πρέπει να επιτραπεί στην κυρία Σπανουδάκη να δώσει μαρτυρία για τον ίδιο λόγο που το Δικαστήριο σε προηγούμενο στάδιο της διαδικασίας δεν επέτρεψε στον ιατροδικαστή κύριο Μαρνερίδη να καταθέσει.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η κυρία Σπανουδάκη δεν είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Η προτεινόμενη μαρτυρία της θα είναι ολωσδιόλου θεωρητική. Η εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα έχει δίκαιο στην επισήμανση της πως δεν πρέπει να επιτραπεί η μαρτυρία της κυρίας Σπανουδάκη για τους ίδιους λόγους που δεν επιτράπηκε η μαρτυρία του κύριου Μαρνερίδη.

 

Παραπέμπω προς τούτο στην απόφαση μου ημερομηνίας 08/12/2023 την οποία υιοθετώ. Επομένως δεν επιτρέπω την προτεινόμενη μαρτυρία.

 

 

 (Υπ.) ..……………………………

     Ντ. Βαρωσιώτου

 

           Θανατικός Ανακριτής

 

Πιστό Αντίγραφο,

 

Πρωτοκολλητής


cylaw.org: Από το ΚΙΝOΠ/CyLii για τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο