Xριστόφιας Δ. και Άλλοι προσωπικά και/ή ως απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα AKEΛ-APIΣTEPA NEEΣ ΔYNAMEIΣ (1996) 1 ΑΑΔ 762

(1996) 1 ΑΑΔ 762

[*762]12 Ιουλίου, 1996

[ΠΙΚΗΣ, Π., ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,

ΧΑΤΖΗΤΣΑΓΓΑΡΗΣ, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗΣ, ΝΙΚΗΤΑΣ, ΑΡΤΕΜΙΔΗΣ, ΑΡΤΕΜΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ,

ΚΑΛΛΗΣ, ΚΡΟΝΙΔΗΣ, Δ/στές]

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΆΡΘΡΟ 149(Β) ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

[ΔΙΑΔ. ΚΑΝ. 15(2)(Β)].

Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΩΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ A΄ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΩΣ ΑΠΑΡΤΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΑΚΕΛ - ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,

Αιτούντες.

(Aίτηση Aρ. 1/96)

 

Ερμηνεία του Συντάγματος — Αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για έναρξη διαδικασίας ερμηνείας Άρθρων του Συντάγματος με βάση το Άρθρο 149(β) του Συντάγματος.

Οι αιτητές, με τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής των Αντιπροσώπων, καταχώρισαν αίτηση με την οποία ζήτησαν την άδεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου όπως αρχίσουν διαδικασία με βάση το Άρθρο 149(β) του Συντάγματος για ερμηνεία Άρθρων του Συντάγματος.

Xορηγήθηκε άδεια.

Aίτηση.

Aίτηση για την παραχώριση άδειας στους αιτητές για υποβολήν αίτησης βάσει του Άρθρου 149(β) του Συντάγματος.

Α. Σ. Αγγελίδης, για τους Aιτητές.

ΠΙΚΗΣ, Π.: Aνάγνωσε την ακόλουθη ενδιάμεση απόφαση. Εξετάσαμε το αίτημα το οποίο έχει υποβληθεί εκ μέρους των αιτητών, με τη σύμφωνη, όπως μας έχει λεχθεί, γνώμη της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Παρέχεται άδεια όπως υποβληθεί αίτηση βάσει του Άρθρου [*763]149(β) του Συντάγματος προς τον σκοπό εξέτασης των θεμάτων τα οποία θίγονται και προσδιορίζονται στην αίτηση η οποία έχει υποβληθεί.  Η αίτηση θα υποβληθεί μέσα σε τρεις βδομάδες και θα επιδοθεί μέσω της Βουλής σε όλους τους Βουλευτές, καθώς και στα κόμματα τα οποία εκπροσωπούνται στη Βουλή των Αντιπροσώπων.  Επίσης η αίτηση θα επιδοθεί στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Η υπόθεση ορίζεται για ακρόαση στις 13 Σεπτεμβρίου 1996, η ώρα 9:30 π.μ.  Κατά την ημέρα εκείνη θα ακουστούν όλα τα μέρη τα οποία θα εμφανιστούν, και θα έχουν το δικαίωμα να εκθέσουν τις θέσεις και απόψεις τους ενώπιον του Δικαστηρίου.

Xορηγείται άδεια για υποβολή αίτησης ως ανωτέρω.


 


cylaw.org: Από το ΚΙΝOΠ/CyLii για τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο