Nτάγκλας Nτέρεκ ν. Nότας Nτάγκλας (2008) 1 ΑΑΔ 744

(2008) 1 ΑΑΔ 744

[*744]17 Ιουνίου, 2008

[ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΤΟΣ, Δ/στές]

ΝΤΕΡΕΚ ΝΤΑΓΚΛΑΣ,

Εφεσείων - Καθ’ ου η αίτηση,

ν.

ΝΟΤΑΣ ΝΤΑΓΚΛΑΣ,

            Εφεσίβλητης - Αιτήτριας.

(Εφέσεις Αρ. 3/2005, 9/2005)

 

Αποφάσεις και διατάγματα ― Απόφαση Δευτεροβάθμιου Οικογενειακού Δικαστηρίου με την οποία διατάχθηκε επανεκδίκαση θέματος σε σχέση με περιουσιακές διαφορές, λόγω εσφαλμένης αξιολόγησης της μαρτυρίας ― Αίτηση για έκδοση διατάγματος για διόρθωσή της ― Κατά πόσο η αίτηση αποτελούσε το ορθό διάβημα για διόρθωση των θεμάτων που εγείρονταν σ’ αυτή ― Αρνητική η απάντηση στο ερώτημα.

Το αντικείμενο της παρούσας αίτησης και η απόφαση του Δικαστηρίου το οποίο εξέτασε την αίτηση και την απέρριψε, φαίνονται στις πιο πάνω περιληπτικές σημειώσεις.

Η αίτηση απορρίφθηκε με έξοδα.

Αίτηση.

Ο Εφεσείων παρουσιάζεται προσωπικά.

Ρ. Χαραλάμπους για Χρ. Τριανταφυλλίδη, για την Εφεσίβλητη.

Εx tempore

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Την ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου θα δώσει ο Δικαστής Γ. Κωνσταντινίδης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, Δ.: Με την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Οικογενειακού Δικαστηρίου στις Εφέσεις 3/05 και 9/05 διατάχθηκε επανεκδίκαση θέματος σε σχέση με τις περιουσιακές διαφο[*745]ρές του αιτητή με την καθ’ ης η αίτηση ενόψει σφαλμάτων που ανάγονταν στον τρόπο με τον οποίο  αξιολογήθηκε η μαρτυρία.

Με την παρούσα αίτηση επιδιώκεται διάταγμα για διόρθωση, όπως αναφέρεται, της απόφασης του Δευτεροβάθμιου Οικογενειακού Δικαστηρίου ώστε να περιληφθούν σ’ αυτή διαταγές αναφορικά με ζητήματα τα οποία, κατά την αντίληψη του αιτητή, προέκυπταν ως απαραίτητες ρυθμίσεις ενόψει της απόφασης που εκδόθηκε.

Η καθ’ ης η αίτηση καταχώρησε ένσταση και νομίζουμε πως εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί πως το υπόβαθρο πάνω στο οποίο στηρίζεται η αίτηση είναι ανύπαρκτο.

Επιδιώκεται η ακύρωση memo,  διαταγής για μεσεγγύηση και η έκδοση διαταγής για επιστροφή ποσού από το διαχειριστή της περιουσίας της πρώην συνηγόρου της καθ’ ης η αίτηση.  Αυτά δεν είναι ζητήματα τα οποία μπορούν να συσχετισθούν προς την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Οικογενειακού Δικαστηρίου και πολύ λιγότερο να ταξινομηθούν ως λάθη τα οποία να μπορούν να διορθωθούν με διάβημα όπως το παρόν.

Η αίτηση απορρίπτεται με έξοδα.

Η αίτηση απορρίπτεται με έξοδα.


 


cylaw.org: Από το ΚΙΝOΠ/CyLii για τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο