Eπαμεινώνδας Σπύρος ν. Pαδιοφωνικού Iδρύματος Kύπρου και Άλλου (1998) 3 ΑΑΔ 376

(1998) 3 ΑΑΔ 376

[*376]29 Mαΐου, 1998

[ΠΙΚΗΣ, Π., ΝΙΚΗΤΑΣ, ΚΑΛΛΗΣ, ΚΡΑΜΒΗΣ, ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ, Δ/στές]

ΣΠΥΡΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ,

Εφεσείων-Αιτητής,

ν.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ/΄Η ΜΕΣΩ ΤΟΥ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΡΙΚ,

Εφεσιβλήτων-Καθ’ ων η αίτηση.

(Aναθεωρητική Έφεση Aρ. 1846)

 

Οργανισμοί Δημοσίου Δικαίου — Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου — Διορισμοί / Προαγωγές — Προσόντα — Προσόν της γνώσης ξένης γλώσσας — Σε τι συνίσταται η δέουσα έρευνα του διορίζοντος οργάνου προς διαπίστωσή του — Βαρύτητα των στοιχείων των βιογραφικών των υποψηφίων — Περιστάσεις  ελλείπουσας έρευνας στην κριθείσα περίπτωση.

O εφεσείων επεδίωξε την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης με την οποία επικυρώθηκε η επιλογή του ενδιαφερομένου για τη θέση Πρώτου Λειτουργού Προγραμμάτων Pαδιοφώνου. Aπαιτούμενο προσόν για κατάληψη της θέσης ήταν η πολύ καλή γνώση αγγλικών.

H Oλομέλεια του Aνωτάτου Δικαστηρίου, επιτρέποντας την έφεση, αποφάσισε ότι:

1.  Tα σχετικά επί του θέματος στοιχεία, που αφορούσαν τον ενδιαφερόμενο ως εκ της φύσεώς τους, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για το κατά πόσο συνθέτουν το απαιτούμενο προσόν της πολύ καλής γνώσης της αγγλικής. Tα στοιχεία αυτά δεν αποκαλύπτουν από μόνα τους γνώση του γραπτού και προφορικού λόγου στην αγγλική γλώσσα.

     Tα στοιχεία που είχε ενώπιον του το Συμβούλιο του Iδρύματος, όπως αυτά καταγράφονται στα βιογραφικά σημειώματα και τα οποία αναφέρονται στο προσόν της πολύ καλής γνώσης της γλώσσας, δεν φαίνεται ότι αποτελούν τα αδιάσειστα εκείνα εν[*377]δεικτικά που να καταδείχουν την επάρκεια γνώσης της αγγλικής γλώσσας στο επίπεδο που απαιτούσε το σχέδιο υπηρεσίας.

2.  H διαπίστωση των προσόντων των υποψηφίων για την πλήρωση της θέσης ανάγεται στη διακριτική ευχέρεια του διορίζοντος οργάνου και αποτελεί πτυχή της διοικητικής λειτουργίας.

     Στην προκείμενη περίπτωση τα στοιχεία που είχε ενώπιόν του το Συμβούλιο του Iδρύματος δεν κατέδειχναν την επάρκεια γνώσης της γλώσσας στο επίπεδο που απαιτούσε το σχέδιο υπηρεσίας και ακριβώς αυτή ήταν η κατάλληλη περίπτωση για διεξαγωγή έρευνας από το Συμβούλιο του Iδρύματος για ανάλυση των στοιχείων με σκοπό τη διαπίστωση του κατά πόσο αυτά τα στοιχεία πραγματικά τεκμηριώνουν τον απαιτούμενο βαθμό της πολύ καλής γνώσης της αγγλικής.

     Tο συμπέρασμα του πρωτόδικου δικαστηρίου για τους λόγους που εξηγεί, πως το γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν αναφέρθηκε ειδικά στο προσόν της πολύ καλής γνώσης της αγγλικής “δεν μπορεί υπό τις περιστάσεις της παρούσας υπόθεσης να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα” κρίνεται εσφαλμένο. Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Iδρύματος είχε υποχρέωση, υπό τις περιστάσεις, να διερευνήσει όλα τα καταγραφόμενα στο βιογραφικό σημείωμα στοιχεία τα αναφερόμενα στο συγκεκριμένο προσόν, για να διαπιστώσει το ίδιο αν τα στοιχεία αυτά όντως συνθέτουν το απαιτούμενο επίπεδο γνώσης της γλώσσας και να δώσει προς τούτο σχετικές εξηγήσεις, έτσι ώστε να καθίσταται δυνατός ο δικαστικός έλεγχος.

3.  Το Δικαστήριο καταλήγει στο συμπέρασμα πως η υιοθέτηση υπό του Διοικητικού Συμβουλίου του P.I.K. της άποψης της Συμβουλευτικής Eπιτροπής Eπιλογής, ότι όλοι οι υποψήφιοι κατείχαν τα απαιτούμενα από το σχέδιο υπηρεσίας προσόντα, χωρίς αυτά τα προσόντα να τεκμηριώνουν από μόνα τους την αλήθεια της άποψης που υιοθετήθηκε, συνιστά παράλειψη του Συμβουλίου για διεξαγωγή δέουσας έρευνας.

Η έφεση επιτυγχάνει με έξοδα.

Aναφερόμενες υποθέσεις:

Xατζηγιάννη κ.ά. v. Δημοκρατίας (1991) 3 A.A.Δ. 317,

Παπαδάμου v. Δημοκρατίας, Υπόθεση Αρ. 973/93, ημερ. 2/10/1996,

[*378]Nικολάου v. Δημοκρατίας, Yπόθεση Aρ. 554/94, ημερ. 29/4/1998,

Παπαδάμου v. E.Δ.Y., Συνεκδ. Υποθέσεις 231/96 & 232/96, ημερ. 27/4/1998,

Tριανταφυλλίδης κ.ά. v. Δημοκρατίας (1993) 3 A.A.Δ. 429,

Lewis v. Δημοκρατίας (1989) 3 Α.Α.Δ. 1253,

Παναγιωτίδης v. Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων και Άλλου  (1998) 3 Α.Α.Δ. 342.

Έφεση.

Έφεση εναντίον της απόφασης Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Κύπρου (Χρυσοστομής, Δ.) που δόθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου, 1993 (Προσφυγές Αρ. 122/92, 284/92 και 310/92) με την οποία επικυρώθηκε η απόφαση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου για προαγωγή του ενδιαφερομένου μέρους στη θέση Πρώτου Λειτουργού Προγραμμάτων Ραδιοφώνου.

Γ. Αμπίζας με Αλ. Τιμόθη, για τον Εφεσείοντα.

Π. Πολυβίου, για τους Εφεσίβλητους.

Cur. adv. vult.

ΠΙΚΗΣ, Π.: Η απόφαση του Δικαστηρίου θα δοθεί από τον Δικαστή Κραμβή.

ΚΡΑΜΒΗΣ, Δ.: Ο εφεσείων συγκαταλεγόταν μεταξύ των έντεκα υποψηφίων για την πλήρωση μιας κενής θέσης Πρώτου Λειτουργού Προγραμμάτων Ραδιοφώνου, στο Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου (Ρ.Ι.Κ.).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στις 15.1.92 επέλεξε τον ενδιαφερόμενο Παύλο Παύλου ως τον καταλληλότερο για την πλήρωση της θέσης, η οποία είναι μόνιμη θέση πρώτου διορισμού και προαγωγής, από 16.1.92.

Για την ακύρωση της πιο πάνω απόφασης καταχωρήθηκε αριθμός προσφυγών οι οποίες συνεκδικάστηκαν. Το Ανώτατο Δικαστήριο κατά την άσκηση της πρωτογενούς αναθεωρητικής [*379]του δικαιοδοσίας στις 17.9.93 επικύρωσε την απόφαση.

Με την παρούσα προσφυγή ο εφεσείων, ο οποίος ήταν ο αιτητής στην προσφυγή 122/92,  επιδιώκει την ανατροπή της πρωτόδικής απόφασης για τους πιο κάτω λόγους:

(1)       Το πρωτόδικο δικαστήριο εσφαλμένα αγνόησε τις συστάσεις του Διευθυντή Προγραμμάτων του Ρ.Ι.Κ. ημερομηνίας 15.1.92 καθώς και το περιεχόμενο της επιστολής του Τμηματάρχη Προγραμμάτων Ραδιοφώνου ημερομηνίας 14.1.92 και εσφαλμένα έκρινε ότι παρέκκλιση από τις εύλογες συστάσεις του Διευθυντή και από το περιεχόμενο της επιστολής του Τμηματάρχη δεν δημιούργησε υποχρέωση ειδικής αιτιολόγησης από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ρ.Ι.Κ.

(2)       Εσφαλμένα το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε ότι η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου υπέρ του ενδιαφερομένου μέρους αιτιολογήθηκε δεόντως.

(3)       Δόθηκε εσφαλμένη ερμηνεία και/ή βαρύτητα στο γεγονός ότι όλοι οι υποψήφιοι κατείχαν τα απαιτούμενα από το Σχέδιο Υπηρεσίας προσόντα.

(4)       Εσφαλμένα κρίθηκε ως εύλογα επιτρεπτή η απόφαση των καθ’ ων η αίτηση λαμβανομένων υπόψη των κριτηρίων επιλογής γενικά αλλά και του γεγονότος ότι η ικανοποιητική πείρα στην Ραδιοφωνία (Σχέδιο Υπηρεσίας) διά της οποίας, οι καθ’ ων η αίτηση έκριναν ότι το ενδιαφερόμενο μέρος πληρούσε τα ελάχιστα απαιτούμενα από το Σχέδιο Υπηρεσίας αποτελείτο βασικά από μία Ραδιοφωνική Εκπομπή (Πρωινό Δρομολόγιο) για 15 μήνες, σ’ αντίθεση με την πολυετή πείρα στην Ραδιοφωνία του αιτητή.

(5)       Το πρωτόδικο δικαστήριο έσφαλε όταν αποφάσισε ότι το γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν αναφέρθηκε ειδικά στο προσόν της Αγγλικής γλώσσας για το ενδιαφερόμενο μέρος δεν μπορούσε υπό τις περιστάσεις να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα. Η μη αναφορά συνηγορεί υπέρ της μη απασχόλησης του Συμβουλίου στο θέμα αυτό και όχι ότι ασχολήθηκε. Περαιτέρω τα αναφερόμενα στον φάκελο του (σελ 14 της απόφασης) δεν τεκμηριώνουν πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας όπως απαιτούσε το σχέδιο Υπηρεσίας.

(6)       Τηρούμενης της υπεροχής του αιτητή έναντι του ενδιαφερομένου μέρους ως προς την αξία (τόσο βαθμολογικώς όσο και [*380]λόγο της θέσεως που κατείχαν) προσόντα, αρχαιότητα και/ή την πολυετή και ποικίλη προσφορά του, δεν ήταν εύλογα επιτρεπτή η απόφαση των καθ’ ων η αίτηση κρίνοντας το ενδιαφερόμενο μέρος ως τον καταλληλότερο για την επίδικη θέση.

Θα προχωρήσουμε πρώτα στην εξέταση του λόγου έφεσης ο οποίος αναφέρεται στο απαιτούμενο από το σχέδιο υπηρεσίας προσόν της πολύ καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας. Η κατάληξη επί αυτού του λόγου θα αποβεί καθοριστική για την περαιτέρω πορεία της έφεσης.

Ο εφεσείων, προβάλλει τον ισχυρισμό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ρ.Ι.Κ. στην απόφασή του δεν αναφέρεται ειδικά στο προσόν της αγγλικής γλώσσας καθόσον αφορά τον ενδιαφερόμενο Π. Παύλου, παράλειψη η οποία εξυπονοεί ότι το Συμβούλιο δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα. Ο εφεσείων, διατείνεται περαιτέρω ότι τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου Π. Παύλου τα οποία αναφέρονται στο θέμα της αγγλικής γλώσσας δεν τεκμηριώνουν πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας καθώς απαιτούσε το σχέδιο υπηρεσίας. Όπως είναι διατυπωμένος ο λόγος αυτός της έφεσης ουσιαστικά αποκαλύπτει ισχυρισμό για μη διεξαγωγή δέουσας έρευνας από το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος προς διαπίστωση πρωτογενώς υπό του Συμβουλίου ότι ο ενδιαφερόμενος είναι κάτοχος του προσόντος της πολύ καλής γνώσης της αγγλικής εφόσον τα σχετικά επί του θέματος στοιχεία δεν τεκμηριώνουν αφ’ εαυτών το συγκεκριμένο προσόν.  Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στα βιογραφικά σημειώματα του εφεσείοντα και του ενδιαφερόμενου τα οποία ήταν ενώπιον του συμβουλίου και αντιστοίχως παρατίθενται στη συνέχεια.

“ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΣΠΥΡΟΣ                Αρ. Φακ. Π.708

Ημερομηνία γεννήσεως:  12.12.1933

Ημερομηνία αφυπηρετήσεως:  31.12.1993

Προσόντα

1946-1952            Απολυτήριο Γυμνασίου Πεδουλά

1953          Πιστοποιητικό του Ινστιτούτου Pitmans Λονδίνου για επιτυχία στις εξετάσεις Στενογραφίας - 50 λ.κ.λ. και στη θεωρία της Στενογραφίας (Elementary Certificate - Stage I)

[*381]1956-1958  Πτυχίο διδασκαλικού Κολλεγίου Κύπρου

11.1.-24.4.71        Με υποτροφία παρακολούθησε μαθήματα παραγωγής ραδιοφωνικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο BBC

31.5.-5.6.76          Παρακολούθησε σεμινάριο Εκπαιδευτικής Ραδιοφωνίας/Τηλεοράσεως που οργανώθηκε στο Ίδρυμα

21.5.-1.6.84          Παρακολούθησε επιμορφωτικά σεμινάριο Δημοσιογραφίας που οργάνωσε στη Λευκωσία η Κοινοπολιτειακή Ένωση Δημοσιογράφων σε συνεργασία με την Ενωση Συντακτών Κύπρου, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

16.3.1985 Β.Α. (Education) από το Columbia Pacific University Καλιφόρνιας ΗΠΑ (Non-resident)

27.4.1985 M.A. (Education) από το Columbia Pacific University Καλιφόρνιας ΗΠΑ (Non resident)”

“ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΣ Αρ. Φακ. Π.653

Ημερομηνία γεννήσεως:  25.11.1947

Ημερομηνία αφυπηρετήσεως:  30.11.2007

Προσόντα

1965-1966            Απολυτήριο του Παγκυπρίου Γυμνασίου (Τμήμα Κλασσικό)

                 Βραβεία

                 Έτυχε των ακολούθων βραβείων:-

                   - Βραβείο επιδόσεως στα Ελληνικά Γράμματα

                   - Βραβείο Ιωάννη Κυριακίδη για διάκριση στη συνεργασία στο περιοδικό “Μαθητική Εστία”

Μάϊος-

Αύγουστος ‘73       Παρακολούθησε σειρά μαθημάτων για παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων στο BBC με υποροφία του Ιδρύματος.

14.4.1983   Βεβαίωση του Κέντρου Παραγωτικότητος Κύπρου για παρακολούθηση σειράς μαθημάτων για την Τεχνική και τις διαδικασίες στις Διαπραγμα[*382]τεύσεις (24 ώρες).

14-15.5.1988          Παρακολούθησε την πρώτη Διεθνή Συνάντηση Τηλεοπτικών Παρουσιαστών Ειδήσεων στο Παρίσι που οργάνωσε το Ιδρυμα “SOCIETE NOUVELLE D’ EXPLOITATION DE LA TOUR EIFFEL”

1989            Βεβαίωση για παρακολούθηση στο “Americanos College” εντατικής σειράς μαθημάτων Αγγλικής γλώσσας επιπέδου GCE διαρκείας δύο εβδομάδων

8.1-16.3.1990         Συμμετοχή στην Ατλάντα (ΗΠΑ) ως απεσταλμένος του ΡΙΚ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του CNN “International Professional Program” θέμα του οποίου ήταν η τηλεοπτική δημοσιογραφία.”

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ρ.Ι.Κ. στη συνεδρία της 15.1.92 κατά την οποία επέλεξε τον Π. Παύλου για την πλήρωση της θέσης, υιοθέτησε χωρίς άλλο, την άποψη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Επιλογής ότι όλοι οι υποψήφιοι πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα όπως προβλέπονται από το σχέδιο υπηρεσίας της θέσης.

Τα στοιχεία προς τεκμηρίωση του συγκεκριμένου προσόντος περιέχονται, όπως έχει προαναφερθεί, στο βιογραφικό σημείωμα του ενδιαφερόμενου Π. Παύλου το οποίο ήταν ενώπιον του Συμβουλίου και λήφθηκε υπόψη από το Συμβούλιο καθώς προκύπτει από το σχετικό πρακτικό της συνεδρίας. 

Τα σχετικά επί του θέματος στοιχεία ως εκ της φύσεως τους, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για το κατά πόσο συνθέτουν το απαιτούμενο προσόν της πολύ καλής γνώσης της αγγλικής.  Τα στοιχεία αυτά δεν αποκαλύπτουν από μόνα τους γνώση του γραπτού και προφορικού λόγου στην αγγλική γλώσσα. Βλ. Χατζηγιάννη κ.ά. ν. Δημοκρατίας (1991) 3 Α.Α.Δ. 317, 337.

Τα στοιχεία που είχε ενώπιόν του το Συμβούλιο του Ιδρύματος όπως αυτά καταγράφονται στα βιογραφικά σημειώματα και τα οποία αναφέρονται στο προσόν της πολύ καλής γνώσης της γλώσσας δεν φαίνεται ότι αποτελούν τα αδιάσειστα εκείνα ενδεικτικά που να καταδείχνουν την επάρκεια γνώσης της αγγλικής γλώσσας στο επίπεδο που απαιτούσε το σχέδιο υπηρεσίας.  Στην Παπαδάμου ν. Δημοκρατίας, Προσφ. 973/93 - 2.10.96 (απόφαση Σ. Νικήτα, Δ.) αναφέρεται:

[*383]“Η αναγκαιότητα για έρευνα από την ίδια την Επιτροπή στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν τα αδιάσειστα εκείνα ενδεικτικά που καταδείχνουν την επάρκεια γνώσης μιας γλώσσας, έχει τονιστεί σε κάθε δυνατή ευκαιρία. βλ. για παράδειγμα Χατζηγιάννη και άλλοι ν. Δημοκρατίας (1991) 3 Α.Α.Δ. 317, Ανδρέα Κυπριανού ν. Δημοκρατίας, Αρ. Υπόθεσης 860/93 ημερομηνίας 19/5/1995 και 518/94 κ.ά., Φιλαρέτου Στυλιανίδη και Άλλοι ν. Δημοκρατίας, ημερομηνίας 20/9/1995.

Ασφαλώς στα πλαίσια τέτοιας έρευνας μπορεί να έχει τη θέση της η εμπειρία του Διευθυντή, αλλά με το να ζητήσει τη συνδρομή του η Επιτροπή, δεν απεκδύεται της ευθύνης της για ολοκληρωμένη έρευνα πάνω σε ασφαλέστερη βάση.  Στην κατάλληλη περίπτωση μάλιστα θα έλεγα πως είναι επιβεβλημένη η διεξαγωγή προφορικής και γραπτής εξέτασης.”

Βλ. επίσης Νικολάου ν. Δημοκρατίας, Υπόθ. Αρ. 554/94 - 29.4.98 (απόφαση Π. Καλλή, Δ.) και Παπαδάμου ν. ΕΔΥ, Συνεκδ. Προσφ. 231/96 και 232/96, ημερ. 27.4.98 (απόφαση Ρ. Γαβριηλίδη, Δ.).

Η διαπίστωση των προσόντων των υποψηφίων για την πλήρωση της θέσης ανάγεται στη διακριτική ευχέρεια του διορίζοντος οργάνου και αποτελεί πτυχή της διοικητικής λειτουργίας.  Βλ. Τριανταφυλλίδης κ.ά. ν. Δημοκρατίας (1993) 3 Α.Α.Δ. 429, Lewis v. Δημοκρατίας (1989) 3 Α.Α.Δ. 1253.

Στην προκείμενη περίπτωση τα στοιχεία που είχε ενώπιόν του το Συμβούλιο του Ιδρύματος δεν κατέδειχναν την επάρκεια γνώσης της γλώσσας στο επίπεδο που απαιτούσε το σχέδιο υπηρεσίας και ακριβώς αυτή ήταν η κατάλληλη περίπτωση για διεξαγωγή έρευνας από το Συμβούλιο του Ιδρύματος για ανάλυση των στοιχείων με σκοπό τη διαπίστωση του κατά πόσο αυτά τα στοιχεία πραγματικά τεκμηριώνουν τον απαιτούμενο βαθμό της πολύ καλής γνώσης της αγγλικής.

Το συμπέρασμα του πρωτόδικου δικαστηρίου για τους λόγους που εξηγεί, πως το γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν αναφέρθηκε ειδικά στο προσόν της πολύ καλής γνώσης της αγγλικής “δεν μπορεί υπό τις περιστάσεις της παρούσας υπόθεσης να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα” κρίνεται εσφαλμένο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος είχε υποχρέωση υπό τις περιστάσεις να διερευνήσει όλα [*384]τα καταγραφόμενα στο βιογραφικό σημείωμα στοιχεία τα αναφερόμενα στο συγκεκριμένο προσόν για να διαπιστώσει το ίδιο αν τα στοιχεία αυτά όντως συνθέτουν το απαιτούμενο επίπεδο γνώσης της γλώσσας και να δώσει προς τούτο σχετικές εξηγήσεις έτσι ώστε να καθίσταται δυνατός ο δικαστικός έλεγχος. Βλ. Παναγιωτίδης ν. Δημοκρατίας (1998) 3 Α.Α.Δ. 342.

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως η υιοθέτηση υπό του Διοικητικού Συμβουλίου του Ρ.Ι.Κ. της άποψης της Συμβουλευτικής Επιτροπής Επιλογής ότι όλοι οι υποψήφιοι κατείχαν τα απαιτούμενα από το σχέδιο υπηρεσίας προσόντα χωρίς αυτά τα προσόντα να τεκμηριώνουν από μόνα τους την αλήθεια της άποψης που υιοθετήθηκε, συνιστά παράλειψη του Συμβουλίου για διεξαγωγή δέουσας έρευνας.

Η έφεση επιτρέπεται με έξοδα. Η πρωτόδικη απόφαση παραμερίζεται. Η επίδικη απόφαση ακυρώνεται. Ενόψει του αποτελέσματος θεωρούμε αχρείαστη την εξέταση των άλλων λόγων της έφεσης.

Η έφεση επιτυγχάνει με έξοδα.

 


cylaw.org: Από το ΚΙΝOΠ/CyLii για τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο