Sigma Radio T.V. Ltd. ν. Aρχής Pαδιοτηλεόρασης Kύπρου (Αρ. 2) (2007) 3 ΑΑΔ 291

(2007) 3 ΑΑΔ 291

[*291]11 Iουνίου, 2007

[ΑΡΤΕΜΙΔΗΣ, Π., ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΡΟΝΙΔΗΣ,

ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Δ/στές]

SIGMA RADIO T.V. LTD.,

Εφεσείοντες-Αιτητές,

v.

ΑΡΧHΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕOΡΑΣΗΣ ΚYΠΡΟΥ (ΑΡ. 2),

Εφεσίβλητης-Καθ’ ης η αίτηση.

(Αναθεωρητική Έφεση Aρ. 27/2005)

 

Διοικητικό Όργανο ― Συλλογικά όργανα ― Η απαίτηση νομότυπης πρόσκλησης όλων των μελών συλλογικού οργάνου στην εκάστοτε συνεδρία του ― Δόθηκε μαρτυρία για νόμιμη πρόσκληση ― Από τη στιγμή που έγινε δεκτή, το εφετείο δεν επεμβαίνει.

Αναθεωρητική Έφεση ― Δικαστικός έλεγχος ― Αφορά ζητήματα νομιμότητας της πράξης και ορθότητας της δικαστικής απόφασης ― Το Δικαστήριο δεν υπεισέρχεται σε κρίσεις ουσίας.

Τόσο πρωτόδικα όσο και κατ’ έφεση τέθηκαν ζητήματα νόμιμης πρόσκλησης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και της ορθότητας της ουσιαστικής κρίσης της Διοίκησης.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, απορρίπτοντας την έφεση, αποφάσισε ότι:

1. Στην υπόθεση που εξετάζεται, οι δικηγόροι της εφεσείουσας Εταιρείας αντεξέτασαν τη γραμματέα του Συμβουλίου επί της ένορκης της δήλωσης, η οποία επιβεβαίωσε ότι έστειλε κατά τον προσήκοντα τρόπο τις προσκλήσεις σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου. Από τη στιγμή που η μαρτυρία αυτή έγινε δεκτή, το θέμα κλείνει εδώ.

2. Όσον αφορά τον δεύτερο λόγο έφεσης που άπτεται βεβαίως της ουσίας της κρίσεως της εφεσίβλητης Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, μόλις πρόσφατα έχει εκδοθεί απόφαση από την Ολομέλεια η οποία και υιοθετείται. Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν υπεισέρχε[*292]ται σε τέτοιου είδους κρίση, δεδομένου ότι αυτή ανάγεται στο διοικητικό όργανο.

Η έφεση απορρίπτεται με έξοδα.

Έφεση.

Έφεση από τους εφεσείοντες εναντίον της απόφασης Δικαστή του Aνωτάτου Δικαστηρίου (Yπ. Aρ. 1211/2003), ημερ. 1/3/2005.

Χρ. Χριστάκη και Σ. Αγγελίδης, για τους Εφεσείοντες-Aιτητές.

Μ. Καλλιγέρου, για την Εφεσίβλητη-Kαθ’ης η αίτηση.

Ex tempore

ΧΡΙΣΤAΚΗ: (αγορεύει) ...............................................................

.............................................................................................................

ΑΡΤΕΜIΔΗΣ, Π.: Δεν θα καλέσουμε την άλλη πλευρά. Έχουμε βεβαίως ενώπιόν μας τις γραπτές αγορεύσεις και των δύο πλευρών. Συμφωνούμε με την πρωτόδικη απόφαση την οποία και υιοθετούμε. Δεν συμφωνούμε με τη θέση που εκφράζεται στην απόφαση του αδελφού μας Δικαστή Φωτίου, σε άλλη βέβαια προσφυγή, στην οποία έχει προσθέσει στη γνωστή νομολογία πως πρέπει να αποδεικνύεται και η παραλαβή της πρόσκλησης προς το μέλος του Συμβουλίου. Κάτι τέτοιο δεν λέει η νομολογία. 

Εν πάση περιπτώσει, στην υπόθεση που εξετάζουμε, οι δικηγόροι της εφεσείουσας Εταιρείας αντεξέτασαν τη γραμματέα του Συμβουλίου επί της ένορκης της δήλωσης, η οποία επιβεβαίωσε ότι έστειλε κατά τον προσήκοντα τρόπο τις προσκλήσεις σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου. Από τη στιγμή που η μαρτυρία αυτή έγινε δεκτή, το θέμα κλείνει εδώ.

Όσον αφορά τον δεύτερο λόγο έφεσης που άπτεται βεβαίως της ουσίας της κρίσεως της εφεσίβλητης Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, μόλις πρόσφατα έχουμε εκδώσει απόφαση την οποία και υιοθετούμε. Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν υπεισέρχεται σε τέτοιου είδους κρίση, δεδομένου ότι αυτή ανάγεται στο διοικητικό όργανο.

Η έφεση ως εκ τούτου απορρίπτεται με £700 έξοδα.

Η έφεση απορρίπτεται με έξοδα.

 


cylaw.org: Από το ΚΙΝOΠ/CyLii για τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο