Γεώργιου Κωνσταντινίδη ν. Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡ. 509/99, 6 Ιουνίου, 2000 Γεώργιου Κωνσταντινίδη ν. Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡ. 509/99, 6 Ιουνίου, 2000

ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡ. 509/99

ΕΝΩΠΙΟΝ: ΚΡΑΜΒΗ, Δ.

Αναφορικά με το άρθρο 146 του Συντάγματος.

Μεταξύ:

Γεώργιου Κωνσταντινίδη, από την Πάφο,

Αιτητή,

- και -

Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου,

Καθ΄ης η αίτηση.

- - - - - -

6 Ιουνίου, 2000.

Για τον αιτητή: κ. Α.Σ. Αγγελίδης.

Για την καθ΄ ης η αίτηση: κα Στεφανή.

- - - - - -

Α Π Ο Φ Α Σ Η

Με την παρούσα προσφυγή ο αιτητής ζητά:

"Δήλωση του Δικαστηρίου ότι η πράξη και/ή απόφαση της καθ΄ ης η αίτηση με την οποίαν προήγαγε τον Παναγιώτη Βασιλείου στη μόνιμη θέση Λογιστικού Λειτουργού στο Γραφείο της ΑΗΚ στην Πάφο αντί και/ή στη θέση του Αιτητή, είναι άκυρη, παράνομη και στερημένη οποιουδήποτε έννομου αποτελέσματος.

Εξοδα και ΦΠΑ."

 

 

Η καθ΄ ης η αίτηση Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (στο εξής "η Αρχή") κυκλοφόρησε γνωστοποίηση κενών θέσεων Αρ. 1/99 που περιλάμβανε και την πλήρωση της θέσης Λογιστικού Λειτουργού Κλ. Α8-Α9 στο Επαρχιακό Γραφείο Πάφου. Ο αιτητής και το ενδιαφερόμενο πρόσωπο Βασιλείου Παναγιώτης υπέβαλαν αντιστοίχως αίτηση για πλήρωση της θέσης.

Σε πρώτο στάδιο η πλήρωση της επίδικης θέσης εξετάστηκε από την "Μεικτή Συμβουλευτική Επιτροπή Επιλογής" για προαγωγές Γραφειακού και Τεχνικού Προσωπικού κατά τη συνεδρία της στις 15.2.99.

Η πιο πάνω Επιτροπή κατά τη συνεδρία της άκουσε τις απόψεις τις οποίες εξέφρασε ο Προϊστάμενος Διευθυντής των υποψηφίων κ. Π. Σταματίου. Οι απόψεις του Προϊσταμένου Διευθυντή καταγράφονται στα πρακτικά ως εξής:

"8686 Κωνσταντινίδης Γεώργιος

Ο κ Π Σταματίου, επαρχιακός Διευθυντής Πάφου, ανέφερε ότι ο 8686 Γ Κωνσταντινίδης έχει ευρύτατη πείρα στο Τμήμα Καταγραφέων Μετρητών και ευρυτάτη πείρα στις Λογιστικές Υπηρεσίες του Επαρχιακού Γραφείου. Εχει καλές οργανωτικές και εποπτικές ικανότητες. Η απόδοσή του είναι πολύ ικανοποιητική. Κρίνεται κατάλληλος για προαγωγή.

8084 Βασιλείου Παναγιώτης

Ο κ Π Σταματίου, επαρχιακός Διευθυντής Πάφου, ανέφερε ότι ο 8084 Π Βασιλείου έχει ευρύτατη πείρα στο Τμήμα Καταγραφέων Μετρητών και ευρύτατη πείρα στις Λογιστικές Υπηρεσίες του Επαρχιακού Γραφείου. Εχει καλές οργανωτικές και εποπτικές ικανότητες. Η απόδοσή του είναι ικανοποιητική. Κρίνεται κατάλληλος για προαγωγή."

 

 

Η Μεικτή Συμβουλευτική Επιτροπή έκρινε και τους δυο υποψήφιους ως κατάλληλους για προαγωγή στην επίδικη θέση.

Σε δεύτερο στάδιο η πλήρωση της θέσης εξετάστηκε από τη Συμβουλευτική Υπεπιτροπή για Θέματα Προσωπικού στις 2.3.99. Ο Αρχιμηχανικός και Γενικός Διευθυντής της Αρχής (στο εξής "ο Διευθυντής") προέβη στην πιο κάτω σύσταση και μετά αποχώρησε.

"Ο Διευθυντής δηλώνει ότι αφού προέβη σε σύγκριση των υποψηφίων με βάση την προσωπική του γνώση και τις πληροφορίες που πήρε από τους άμεσα προϊσταμένους και αξιολογούντες λειτουργούς των υποψηφίων και λαμβάνοντας υπόψη τα παραδεδεγμένα κριτήρια προαγωγής στο σύνολό τους, δηλαδή, την πείρα, την αξία, την ικανότητα, την αρχαιότητα τους στην Αρχή, τα προσόντα τους σε συσχετισμό με τις απαιτήσεις του Σχεδίου Υπηρεσίας της θέσης και την επίδοση των υποψηφίων στην υπηρεσία, όπως αυτά καθορίζονται στον Κανονισμό 23(2) των περί ΑΗΚ (Οροι Υπηρεσίας) Κανονισμών του 1986, και εκτιμώντας τις απαιτήσεις του Σχεδίου Υπηρεσίας της θέσης, είναι της γνώμης ότι ο 8084 Βασιλείου Παναγιώτης, ο οποίος έχει κριθεί ομόφωνα από την Μεικτή Συμβουλευτική Επιτροπή Επιλογής για Προαγωγές του Γραφειακού & Τεχνικού Προσωπικού, ως κατάλληλος υποψήφιος για προαγωγή, τον επιλέγει ως τον πιο κατάλληλο και γι΄ αυτό τον συστήνει για προαγωγή στη θέση του Λογιστικού Λειτουργού, Κλίμακα Α8-Α9, στο Επαρχιακό Γραφείο Πάφου.

Καταλήγοντας στη σύσταση του ο Διευθυντής δεν παρέλειψε να λάβει υπόψη του το γεγονός ότι ο 8084 Βασιλείου Παναγιώτης υστερεί σε αρχαιότητα στην Αρχή από τον 8686 Κωνσταντινίδη Γεώργιο. Ο Διευθυντής πρόσθεσε ότι ο 8084 Βασιλείου Παναγιώτης υπερέχει γενικά σε αξία, απόδοση και επίδοση στην υπηρεσία από τον 8686 Κωνσταντινίδη Γεώργιο. Πέραν τούτου, ο Διευθυντής παρατήρησε ότι ο 8084 Βασιλείου Παναγιώτης διαθέτει Απολυτήριο Γυμνασίου (Πάφου), σε αντίθεση με τον 8686 Κωνσταντινίδη Γεώργιο ο οποίος διαθέτει μόνο Lower Certificate in English. Στο σημείο αυτό ο Διευθυντής ανέφερε ότι θεωρεί το πιο πάνω προσόν που διαθέτει ο υποψήφιος 8084 Βασιλείου Παναγιώτης ως υπέρτερο προσόν από εκείνο που κατέχει ο 8686 Κωνσταντινίδης Γεώργιος. Ο Διευθυντής συνέχισε και ανέφερε ότι παρόλο που το απολυτήριο Γυμνασίου δεν απαιτείται από το Σχέδιο Υπηρεσίας, κατά την άποψη του είναι ένα αξιόλογο προσόν το οποίο και εκτιμά ως βαρύνουσας σημασίας και απόλυτα σχετικό με τα καθήκοντα και απαιτήσεις του Σχεδίου Υπηρεσίας για τη θέση Λογιστικού Λειτουργού, στο Επαρχιακό Γραφείο Πάφου, θέση στην οποία σύστησε τον 8084 Βασιλείου Παναγιώτη."

 

 

Κατόπιν, η Συμβουλευτική Υπεπιτροπή μετά από μελέτη και αξιολόγηση όλων των στοιχείων που είχε ενώπιον της και αφού έλαβε υπόψη και τις απόψεις του Διευθυντή, αποφάσισε να συστήσει στην ΑΗΚ την προαγωγή του ενδιαφερόμενου προσώπου.

Στις 16.3.96 συνήλθε σε συνεδρία το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής στην οποία κλήθηκε και παρέστη ο Διευθυντής ο οποίος υιοθέτησε τη σύστασή του και επανέλαβε τις απόψεις που διατύπωσε ενώπιον της Συμβουλευτικής Επιτροπής. Οταν αποχώρησε, τα μέλη του Συμβουλίου προχώρησαν στην εξέταση του θέματος. Στα πρακτικά που τηρήθηκαν καταγράφονται τα εξής:

"Συγκεκριμένα, τα Μέλη ασχολήθηκαν με την εξέταση των υπηρεσιακών στοιχείων του κάθε υποψηφίου, των προσωπικών τους φακέλων, της πείρας, της αξίας, της ικανότητας, της αρχαιότητάς τους στην Αρχή, των προσόντων του κάθε υποψηφίου, όπως φαίνονται στους σχετικούς υπηρεσιακούς τους φακέλους, σε συσχετισμό με τις απαιτήσεις του Σχεδίου Υπηρεσίας της θέσης, καθώς επίσης, της επίδοσης κάθε υποψηφίου στην υπηρεσία, όπως αυτά αναφέρονται εκτενέστερα στον Κανονισμό 23(2) των περί Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Οροι Υπηρεσίας) Κανονισμών του 1986.

Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής κατόπιν εμπεριστατωμένης μελέτης των προσωπικών φακέλων των υποψηφίων και με αναφορά στις θέσεις που κατέχουν και/ή κατείχαν οι υποψήφιοι μέχρι σήμερα στην Αρχή Ηλεκτρισμού, έχουν ικανοποιηθεί ότι οι υποψήφιοι που έχουν αποταθεί για τη θέση του Λογιστικού Λειτουργού, Κλίμακα Α8-Α9, στο Επαρχιακό Γραφείο Πάφου και οι οποίοι παρουσιάζονται στους καταλόγους χρώματος λευκού και χρώματος γαλάζιου, πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα που προνοεί το Σχέδιο Υπηρεσίας της θέσης.

Στη συνέχεια τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής έλαβαν δεόντως υπόψη τους, τις συστάσεις και απόψεις του προϊσταμένου Διευθυντή των υποψηφίων, κ. Π. Σταματίου, όπως αυτές είναι καταγραμμένες στα πρακτικά της συνεδρίας της Μεικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής Επιλογής για Προαγωγές του Γραφειακού και Τεχνικού Προσωπικού, ημερομηνίας 15 Φεβρουαρίου, 1999, καθώς επίσης την Εισήγηση της εν λόγω Επιτροπής Επιλογής με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου, 1999.

Τα πρακτικά της συνεδρίας της Μεικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής Επιλογής για Προαγωγές του Γραφειακού & Τεχνικού προσωπικού ημερομηνίας 15 Φεβρουαρίου, 1999 και η Εισήγηση της εν λόγω Επιτροπής Επιλογής ημερομηνίας 18 Φεβρουαρίου, 1999, τέθηκαν ενώπιον των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής.

Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής ερεύνησαν όλα τα πιο πάνω με τη δέουσα προσοχή για τον κάθε υποψήφιο ξεχωριστά. Επιπρόσθετα έλαβαν δεόντως υπόψη τους, τις ομόφωνες συστάσεις και εισηγήσεις των Μελών της Συμβουλευτικής Υπεπιτροπής της Αρχής για Θέματα Προσωπικού.

Οι εν λόγω συστάσεις και εισηγήσεις περιέχονται στα πρακτικά της συνεδρίας της Συμβουλευτικής Υπεπιτροπής της Αρχής για Θέματα Προσωπικού με ημερομηνία 2 Μαρτίου, 1999, τα οποία πρακτικά έχουν τεθεί ενώπιον των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής.

Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής έλαβαν επίσης δεόντως υπόψη τους τις συστάσεις και τα σχετικά αιτιολογικά που πρόβαλε ο Διευθυντής, ο οποίος πρότεινε για προαγωγή στην πιο πάνω θέση τον 8084 Βασιλείου Παναγιώτη, όπως αυτά είναι καταγραμμένα στα προαναφερόμενα πρακτικά της συνεδρίας της Συμβουλευτικής Υπεπιτροπής της Αρχής για Θέματα Προσωπικού και για τους ίδιους λόγους που αναφέρονται σ΄ αυτά.

Στη συνέχεια τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής μελέτησαν προσεκτικά και αξιολόγησαν τις εμπιστευτικές εκθέσεις/φύλλα αξιολόγησης των υποψηφίων στο σύνολό τους.

Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής προχώρησαν στη δική τους ενδελεχή έρευνα, αξιολόγηση και σύγκριση όλων των υποψηφίων, με βάση όλα τα πιο πάνω ενώπιον τους στοιχεία και δεδομένα που αφορούν τους υποψηφίους και με βάση τα παραδεδεγμένα κριτήρια προαγωγής στο σύνολό τους, όπως παρουσιάζονται στις υπηρεσιακές τους εκθέσεις και στους προσωπικούς τους φακέλους.

Αφού έλαβαν δεόντως υπόψη τους, τις ομόφωνες συστάσεις και εισηγήσεις της Συμβουλευτικής Υπεπιτροπής της Αρχής για Θέματα Προσωπικού, όπως επίσης τις συστάσεις και απόψεις του Διευθυντή, με τις οποίες συμφωνούν και υιοθετούν, και έχοντας ως γνώμονα την υποχρέωση τους να επιλέξουν τον καταλληλότερο υποψήφιο αποφάσισαν ομόφωνα να προσφέρουν προαγωγή στον 8084 Βασιλείου Παναγιώτη, ως τον πιο κατάλληλο υποψήφιο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους, στη θέση Λογιστικού Λειτουργού, Κλίμακα Α8-Α9, στο Επαρχιακό Γραφείο Πάφου, από την 1 Απριλίου, 1999.

Κατά τη λήψη της πιο πάνω απόφασης τους, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής δεν αγνόησαν το γεγονός ότι ο 8686 Κωνσταντινίδης Γεώργιος προηγείται σε αρχαιότητα στην Αρχή από τον 8084 Βασιλείου Παναγιώτη.

Τα Μέλη όμως επεσήμαναν ότι ο 8084 Βασιλείου Παναγιώτης υπερέχει γενικά σε αξία, απόδοση και επίδοση στην υπηρεσία από τον 8686 Κωνσταντινίδη Γεώργιο. Πέραν τούτου, ανέφεραν ότι ο 8084 Βασιλείου Παναγιώτης διαθέτει Απολυτήριο Γυμνασίου (Πάφου), σε αντίθεση με τον 8686 Κωνσταντινίδη Γεώργιο, ο οποίος διαθέτει μόνο Lower Certificate in English. Τα Μέλη διευκρίνισαν ότι θεωρούν το πιο πάνω προσόν που διαθέτει ο υποψήφιος 8084 Βασιλείου Παναγιώτης ως υπέρτερο προσόν από εκείνο που κατέχει ο 8686 Κωνσταντινίδης Γεώργιος. Συνέχισαν δε και πρόσθεσαν ότι παρόλο που το Απολυτήριο Γυμνασίου δεν απαιτείται από το Σχέδιο Υπηρεσίας, κατά την άποψη τους είναι αξιόλογο προσόν το οποίο εκτιμάται ανάλογα για τους σκοπούς της παρούσας διαδικασίας."

 

Εναντίον της πιο πάνω απόφασης καταχωρίστηκε η παρούσα προσφυγή.

Ο πρώτος λόγος ακυρότητας στρέφεται κατά της σύστασης του Διευθυντή. Υποστηρίχθηκε ότι η σύσταση του Διευθυντή πάσχει διότι στηρίζεται (α) στην προσωπική γνώση του Διευθυντή που δεν εξειδικεύτηκε βάσει ποιών στοιχείων ή πραγματικών γεγονότων έχει συναχθεί και (β) σε πληροφορίες που έλαβε από προϊστάμενους και αξιολογούντες λειτουργούς χωρίς να αποκαλύπτεται ποιοί είναι και ποιό το περιεχόμενο των πληροφοριών αυτών.

Προβάλλεται επίσης ο ισχυρισμός ότι η σύσταση του Διευθυντή είναι αόριστη/αντιφατική και έρχεται σε σύγκρουση με το περιεχόμενο των φακέλων. Ο αιτητής διατείνεται ότι υπερέχει σ΄ επίδοση, αξία, πείρα καθότι αρχαιότερος καθώς και σε απόδοση.

Ισχυρίζεται επίσης ότι η αναφορά του Διευθυντή στο απολυτήριο Γυμνασίου του ενδιαφερόμενου προσώπου δημιούργησε "αυθαίρετη ανύπαρκτη υπεροχή" για το ενδιαφερόμενο πρόσωπο.

Τέλος, προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι η επίδικη απόφαση λήφθηκε χωρίς έρευνα και ότι είναι αναιτιολόγητη.

Οσον αφορά τον πρώτο ισχυρισμό του αιτητή, τεκμαίρεται ότι ο Διευθυντής έχει προσωπική γνώση της αξίας των υφισταμένων του η οποία προέρχεται από τη φύση των καθηκόντων της θέσης του Διευθυντή που κατέχει. Ως εκ τούτου, δεν καθίσταται αναγκαία η καταγραφή των λεπτομερειών σε σχέση με την προσωπική γνώση του Διευθυντή όταν αυτή δεν συγκρούεται με τα στοιχεία των φακέλων. (Απέητος κα ν. Δημοκρατίας (1991) 3 ΑΑΔ 64, 75).

Η νομολογία δεν απαιτεί ούτε την καταγραφή των απόψεων που εκφράζουν οι διάφοροι λειτουργοί προς το Διευθυντή αναφορικά με την κρίση τους για τα πρόσωπα των υποψηφίων. Ο δε τρόπος που ο Διευθυντής αξιολογεί τις πιο πάνω απόψεις δεν υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο. (Βλ. Κατερίνα Γεωργιάδου ν. Δημοκρατία, ΑΕ 817, 17.7.90, Δημοκρατία ν. Πιτσιλλίδη, ΑΕ 1086, 13.12.90).

Ο Καν. 23(4)(α) των περί Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Οροι Υπηρεσίας) Κανονισμών του 1986 (ΚΔΠ 29/86) δεν απαιτεί αιτιολογημένες συστάσεις από το Διευθυντή και ως εκ τούτου η αιτιολογία μπορεί να παρέχεται και να συμπληρώνεται από τα στοιχεία του φακέλου.

Εχω παραθέσει το περιεχόμενο της σύστασης του Διευθυντή. Ο Διευθυντής αποκαλύπτει ότι κατά τη διαμόρφωση της σύστασής του έλαβε κυρίως υπόψη την υπεροχή του ενδιαφερόμενου προσώπου σε αξία, απόδοση και επίδοση στην υπηρεσία. Οι υπηρεσιακές εκθέσεις του αιτητή και του ενδιαφερόμενου προσώπου για τα έτη 1991 - 1997 είναι ελαφρώς καλύτερες για το ενδιαφερόμενο πρόσωπο. Ο αιτητής συγκεντρώνει κατά τα πιο πάνω έτη συνολικά 1Α, 28Β+, 24Β ενώ το ενδιαφερόμενο πρόσωπο 1Α, 34Β+, 16Β και 2Β-.

Σύμφωνα με τον Καν. 23(2) ΚΔΠ 291/86 η επίδοση εκάστου υποψηφίου στην υπηρεσία αποτελεί ένα από τα στοιχεία κρίσης βάσει των οποίων αποφασίζονται οι προαγωγές παρά την Αρχή. Ωστόσο, τόσο το κριτήριο της επίδοσης και απόδοσης καλύπτονται από τα βαθμολογημένα κριτήρια των Φύλλων Αξιολόγησης των Εμπιστευτικών Εκθέσεων.

Η επίδοση και απόδοση αναφέρονται βασικά στην ποιότητα και ποσότητα εργασίας. Νομολογιακά έχει κριθεί ότι μπορούν να αποτιμηθούν και με το κριτήριο "ζήλο για εργασία" ενώ η απόδοση πέραν τούτου και με τα κριτήρια "αξιοπιστία" και "πρωτοβουλία". (Βλ. Αρ. 321/98, 392/98, Ηλία Πετρίδη κα ν. ΑΗΚ, ημερ. 17.3.99, Αρ. 319/98 Μητροδώρας Θεοδώρου ν. Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, ημερ. 30.7.99).

Εξετάζοντας λοιπόν τις αξιολογήσεις των τελευταίων χρόνων όλων των πιο πάνω αναφερόμενων επιμέρους κριτηρίων στα Φύλλα Αξιολόγησης των Εμπιστευτικών Εκθέσεων του αιτητή και του ενδιαφερόμενου προσώπου, σημειώνω ότι είναι καλύτερες για το ενδιαφερόμενο πρόσωπο.

Με βάση λοιπόν τα πιο πάνω απορρίπτεται ο ισχυρισμός ότι η σύσταση έρχεται σε σύγκρουση με το περιεχόμενο των φακέλων.

Στο κριτήριο της αρχαιότητας ο αιτητής υπερέχει. Αυτό τονίστηκε και στη σύσταση του Διευθυντή. Ωστόσο, στην προκείμενη περίπτωση δεν αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα που να μπορεί να αποβεί υπέρ του καθότι το ενδιαφερόμενο μέρος υπερέχει σε αξία. Περαιτέρω, η πείρα και η αρχαιότητα στην υπηρεσία είναι δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες και η τελευταία δεν αποτελεί το καθοριστικό κριτήριο της πρώτης. Η ένταση με την οποία ένας επιδίδεται σε ένα δεδομένο τομέα και τα αποτελέσματα της εργασίας του είναι ίσοι αν όχι πιο σημαντικοί δείκτες της πείρας. (Βλ. Δρ. Στέλλα Κάννα Μιχαηλίδου ν. Κυπριακής Δημοκρατίας, ΑΕ 1861, ημερ. 16.2.98 και Κ. Ιωάννου ν. ΑΗΚ, ΑΕ 2063 ημερ. 15.9.98. Επιπρόσθετα, το ενδιαφερόμενο πρόσωπο έχει υπέρ του τη σύσταση του Διευθυντή η οποία αποτελεί σοβαρό στοιχείο κρίσης και συγκαταλέγεται σ΄ εκείνα που συνθέτουν την αξία.

Ο Διευθυντής στη σύστασή του αναφέρεται στο Απολυτήριο Γυμνασίου το οποίο κατέχει το ενδιαφερόμενο μέρος και σημειώνει ότι παρόλο που το προσόν αυτό δεν προβλέπεται από το Σχέδιο Υπηρεσίας, το θεωρεί απόλυτα σχετικό με τα καθήκοντα και τις απαιτήσεις του Σχεδίου Υπηρεσίας της επίδικης θέσης.

Στην πιο πάνω διαπίστωση σε σχέση με την εκτίμηση του Απολυτηρίου Γυμνασίου κατέληξε και το Διοικητικό Συμβούλιο.

Είναι νομολογημένο ότι προσόντα πρόσθετα από εκείνα που προβλέπονται από το Σχέδιο Υπηρεσίας, συνιστούν παράγοντα οριακής σημασίας. Δεν θεμελιώνουν από μόνα τους έκδηλη υπεροχή ωστόσο, αποτελούν παράγοντα ο οποίος πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη διαδικασία επιλογής του πιο κατάλληλου υποψήφιου. (Βλ. Δημοκρατία ν. Κουκκουρή κα (1993) 3 ΑΑΔ 598, 609 και Δημοκρατία ν. Ανδρέου & άλλων (1993) 3 ΑΑΔ 153, 162.

Η Αρχή κατά την κρίσιμη συνεδρία της, έλαβε υπόψη τα στοιχεία των προσωπικών φακέλων των υποψηφίων, την πείρα, αξία, ικανότητα και αρχαιότητα, τα προσόντα σε συσχετισμό με τις απαιτήσεις του Σχεδίου Υπηρεσίας καθώς επίσης και την επίδοση των υποψηφίων στην υπηρεσία, τις συστάσεις και απόψεις της Μεικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής Επιλογής, της Συμβουλευτικής Υπεπιτροπής και τη σύσταση του Διευθυντή. Με βάση το ενώπιον της υλικό, η απόφαση της Αρχής ήταν εύλογα επιτρεπτή και δεν παρέχεται πεδίο επέμβασης του Δικαστηρίου.

 

Η προσφυγή απορρίπτεται με έξοδα. Η προσβαλλόμενη απόφαση επικυρώνεται στην ολότητά της.

 

 

Α. Κραμβής, Δ.

 

 

 

 

 

ΣΦ.

 

 


cylaw.org: Από το ΚΙΝOΠ/CyLii για τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο