Δημητράκη Κωνσταντίνου κ.α. ν. Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, Υπόθεση Αρ. 269/2001, 5 Ιουλίου 2002 Δημητράκη Κωνσταντίνου κ.α. ν. Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, Υπόθεση Αρ. 269/2001, 5 Ιουλίου 2002

ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ

Υπόθεση Αρ. 269/2001

ΕΝΩΠΙΟΝ: ΧΑΤΖΗΧΑΜΠΗ, Δ.

Αναφορικά με τα άρθρα 28 και 146 του Συντάγματος

Μεταξύ:

1. Δημητράκη Κωνσταντίνου

Αιτητή

και

Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου

Καθ΄ης η Αίτηση

--------------

5 Ιουλίου 2002

Για τον Αιτητή: κ. Α.Σ. Αγγελίδης.

Για τους Καθ΄ων η Αίτηση: κα Ραγουζέου για

κ.κ. Κακογιάννης και Δημητρίου

Για το Ενδιαφερόμενο Μέρος Ν. Γιωργαλλή: κ. Ι. Νικολάου.

------------

Α Π Ο Φ Α Σ Η

Εφ΄όσον στην πορεία οι Αιτητές 2, 3 και 4 απέσυραν την προσφυγή τους, η προσφυγή παρέμεινε μόνο ως προς τον Αιτητή 1 κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος επιδιώκει την ακύρωση της προαγωγής του Ενδιαφερόμενου Μέρους κας Γιωργαλλή στη θέση Λογιστικού Λειτουργού στην ΑΗΚ.

Η προσφυγή έχει πλήρη αναλογία ως προς το υπόβαθρο της με την προσφυγή του κ. Κωνσταντίνου 282/2001, η απόφαση στην οποία εδόθη στις 22.2.2002. Η διαδικασία πλήρωσης της εν λόγω θέσης (που είναι θέση προαγωγής) άρχισε με τη γνωστοποίηση πρόθεσης πλήρωσης της και την υποβολή ανάλογων αιτήσεων. Σε πρώτο στάδιο επελήφθη του θέματος η Μεικτή Συμβουλευτική Επιτροπή Επιλογής για Προαγωγές του Γραφειακού και Τεχνικού Προσωπικού στη συνεδρία της στην οποία παρέστησαν και οι διευθυντές των υποψηφίων για να εκφράσουν τις απόψεις και συστάσεις τους για αυτούς. Για την κα Γιωργαλλή ο Διευθυντής της είπε:

"...έχει ευρεία πείρα στις Λογιστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας. Έχει εξαιρετικές οργανωτικές και πολύ καλές εποπτικές ικανότητες. Η απόδοσή της είναι εξαιρετική. Κρίνεται κατάλληλη για προαγωγή στην παρούσα θέση."

 

 

Και για τον κ. Κωνσταντίνου ο Διευθυντής του είπε:

"... έχει ευρεία πείρα ως Εργάτης, ευρύτατη πείρα ως Φροντιστής Αποθήκης και πείρα ως Γραφέας στην Αποθήκη της Περιφέρειας. Έχει πολύ καλές οργανωτικές και εποπτικές ικανότητες. Η απόδοσή του είναι εξαιρετική. Κρίνεται κατάλληλος για προαγωγή στην παρούσα θέση."

 

 

Ακόλουθα των απόψεων και συστάσεων, αναφέρονται τα εξής στα πρακτικά:

"Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Μελών της Επιτροπής Επιλογής. Η Επιτροπή Επιλογής προχώρησε σε ενδελεχή έρευνα και αξιολόγηση όλων των πιο πάνω ενώπιον της στοιχείων και δεδομένων που αφορούν τους υποψηφίους, οι οποίοι παρουσιάζονται στον κατάλογο χρώματος λευκού.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Επιλογής αφού έλαβε δεόντως υπόψη της, τα παραδεδεγμένα κριτήρια προαγωγής, δηλαδή, την πείρα, την αξία, την ικανότητα του κάθε υποψηφίου, την αρχαιότητα τους στην Αρχή, τα προσόντα των υποψηφίων όπως παρουσιάζονται στους σχετικούς προσωπικούς τους φακέλους, καθώς επίσης, την επίδοση του κάθε υποψηφίου στην υπηρεσία, όπως αυτά αναφέρονται στους Κανονισμούς, προέβη στην επιλογή των επικρατεστέρων υποψηφίων σε σύγκριση με τους υπόλοιπους υποψήφιους και επέλεξε ομόφωνα τις τρεις πιο κάτω που αναφέρονται με αλφαβητική σειρά, για προαγωγή στη θέση Λογιστικού Λειτουργού, Κλίμακα Α8-Α9, στο Γραφείο Περιφέρειας Λευκωσίας-Κερύνειας-Μόρφου."

 

 

Του θέματος επελήφθη στη συνέχεια η Συμβουλευτική Υπεπιτροπή για Θέματα Προσωπικού η οποία είχε ενώπιον της την εισήγηση της Μεικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής όπως και όλα τα στοιχεία των υποψηφίων. Ενώπιον της διατύπωσε τις απόψεις και συστάσεις του ο Αρχιμηχανικός και Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ ως ακολούθως:

"Όλοι οι υποψήφιοι πληρούν τις απαιτήσεις του Σχεδίου Υπηρεσίας της υπό πλήρωση θέσης. Μελέτησα προσεκτικά τους προσωπικούς φακέλους και τις υπηρεσιακές εκθέσεις όλων των υποψηφίων και πήρα πληροφορίες από τους άμεσα προϊσταμένους και αξιολογούντες λειτουργούς των υποψηφίων.

Με βάση τα στοιχεία αυτά και εκτιμώντας τις ανάγκες της υπηρεσίας, την προσφορά των υποψηφίων στην εργασία, τις γνώσεις και εμπειρίες τους, τις ικανότητες και τις ιδιότητες που χρειάζονται για να εκτελέσουν επιτυχώς τα καθήκοντα της υπό πλήρωση θέσης, την καταλληλότητα των υποψηφίων σ΄αυτήν, καθώς και τα παραδεδεγμένα κριτήρια προαγωγής στο σύνολο τους, όπως αυτά καθορίζονται στον Κανονισμό 23(2) των Περί ΑΗΚ (Όροι Υπηρεσίας) Κανονισμών του 1986, συστήνω για προαγωγή, ως την καταλληλότερη υποψήφια, την 77116 Γιωργαλλή Ιωάννου Νατάσα, στη θέση του Λογιστικού Λειτουργού, Κλίμακα Α8-Α9, στο Γραφείο Περιφέρειας Λευκωσίας-Κερύνειας-Μόρφου."

 

 

Αναφέρεται στη συνέχεια στα πρακτικά ότι:

"Τα Μέλη της Συμβουλευτικής Υπεπιτροπής της Αρχής για Θέματα Προσωπικού αφού μελέτησαν με μεγάλη προσοχή και αξιολόγησαν όλα τα ενώπιον τους στοιχεία, και δεδομένα, που αφορούν τους υποψηφίους, όπως παρουσιάζονται στις αιτήσεις τους και στα επισυνημμένα σ΄αυτές έγγραφα, στις υπηρεσιακές τους εκθέσεις και στους προσωπικούς τους φακέλους, δηλαδή την πείρα, αξία, ικανότητα, αρχαιότητα, προσόντα και επίδοση και αφού έλαβαν δεόντως υπόψη τους τις συστάσεις και απόψεις του Διευθυντή με τις οποίες συμφωνούν και τις υιοθετούν, έκριναν και επέλεξαν την 77116 Γιωργαλλή Ιωάννου Νατάσα, ως την πιο κατάλληλη υποψήφια και αποφάσισαν ομόφωνα να συστήσουν στην Αρχή την προαγωγή της, στη θέση του Λογιστικού Λειτουργού, Κλίμακα Α8-Α9, στο Γραφείο Περιφέρειας Λευκωσίας-Κερύνειας-Μόρφου."

 

 

Όταν συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ, έχοντας υπ΄όψη του τα πιο πάνω, άκουσε και πάλι τον Αρχιμηχανικό και Γενικό Διευθυντή της, ο οποίος υιοθέτησε και επανέλαβε τη σύσταση του για την κα Γιωργαλλή. Το Διοικητικό Συμβούλιο επέλεξε την κα Γιωργαλλή.

Η προσφυγή πρέπει να επιτύχει για τον ίδιο λόγο που έκρινα ότι έπρεπε να επιτύχει η προσφυγή 282/01, δηλαδή ότι τόσο η σύσταση της Μεικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής όσο και η σύσταση του Αρχιμηχανικού και Γενικού Διευθυντή, η σύσταση της Συμβουλευτικής Υπεπιτροπής και η επιλογή του Διοικητικού Συμβουλίου, ήταν αναιτιολόγητη και σε αντίθεση με τα στοιχεία των φακέλων. Η ίδια η σύσταση της Μεικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής, πέραν της γενικής αναφοράς της στα κριτήρια επιλογής και στα στοιχεία των υποψηφίων, δεν εξήγησε γιατί η κα Γιωργαλλή εκρίθη ως η καταλληλότερη. Αναφορά στα στοιχεία των φακέλων δείχνει ότι η κα Γιωργαλλή και ο κ. Κωνσταντίνου βαθμολογήθησαν διαχρονικά το ίδιο και έτσι είναι ισοδύναμοι ώστε να μην δικαιολογείται η προτίμηση της κας Γιωργαλλή έναντι του κ. Κωνσταντίνου ως καταλληλότερης για προαγωγή. Ούτε μπορεί να λεχθεί ότι η κα Γιωργαλλή υπερείχε από οποιαδήποτε άλλη άποψη του κ. Κωνσταντίνου που να την καθιστούσε καταλληλότερη, σίγουρα δε η Μεικτή Συμβουλευτική Επιτροπή δεν αιτιολόγησε την προτίμησή της για την κα Γιωργαλλή με αναφορά σε οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοιχείο στο οποίο αυτή υπερείχε του κ. Κωνσταντίνου ώστε να αιτιολογήσει τη σύστασή της.

Η έλλειψη αιτιολογίας επεκτείνεται και στη σύσταση της κας Γιωργαλλή από τον Αρχιμηχανικό και Γενικό Διευθυντή της ΑΗΚ ενώπιον της Συμβουλευτικής Υπεπιτροπής, όπως και στην ίδια την επιλογή της κας Γιωργαλλή από τη Συμβουλευτική Υπεπιτροπή για σύσταση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ, αλλά και στην τελική επιλογή της κας Γιωργαλλή από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ. Τα ανωτέρω λεχθέντα ισχύουν και εδώ. Τα ενώπιον του Αρχιμηχανικού και Γενικού Διευθυντή και της Συμβουλευτικής Υπεπιτροπής όπως και του Διοικητικού Συμβουλίου στοιχεία δεν παρέχουν αιτιολογία για τη σύσταση και τελική επιλογή της κας Γιωργαλλή έναντι του κ. Κωνσταντίνου.

Η προσφυγή επιτυγχάνει και η προσβαλλόμενη απόφαση ακυρώνεται με £500 έξοδα υπέρ του Αιτητή και εναντίον της ΑΗΚ.

 

 

 

Δ. Χατζηχαμπής

Δ.

 

/ΚΧ"Π


cylaw.org: Από το ΚΙΝOΠ/CyLii για τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο